Dagelijks bereikbaar op 085 0792929

Dagelijks bereikbaar op 085 0792929

Nieuws

Actualiteiten houden wij in de gaten, via onze website en mailings kunt u interessante informatie vinden en links naar relevante websites.

 

Wiggers Gerechtsdeurwaarders - Incasso & Juridische dienstverlening Incasso & Gerechtsdeurwaarders

Archief

Onderstaand ons archief met enkele formulieren welke u kunt raadplegen indien u geconfronteerd wordt met bijvoorbeeld
een loonbeslag, bankbeslag, ontruiming, betekening van een vonnis of beslag op de inboedel.

loonbeslag
bankbeslag
ontruiming
betekening vonnis
beslag op de inboedel

Incassokostenwet per 1 juli 2012
Bereken hier uw incassokosten

Voorbeeld aangepaste algemene voorwaarden na wijziging incassokosten per 1 juli 2012

Voorbeelden 14 dagen brieven voor verzending aan debiteuren voordat de zaak ter incasso wordt gegeven:

14 dagen brief

Archief nieuws:

Griffierechten worden niet (verder) verhoogd:

De Raad voor de rechtspraak heeft met instemming kennis genomen van het feit dat de griffierechten (het toegangskaartje voor de rechter) niet worden verhoogd.

Daartoe besloten VVD, CDA, GroenLinks, D66 en de ChristenUnie gisteren. De partijen werden het eens over een bezuinigingspakket van ruim 12 miljard euro. Onderdeel van het pakket is het schrappen van geplande maatregelen van het gevallen kabinet-Rutte, waaronder de verhoging van de griffierechten. ‘We zijn verheugd dat de toegang tot de rechter gewaarborgd blijft’, zegt voorzitter van de Raad voor de rechtspraak Erik van den Emster. ‘Gelukkig hebben onze rechtstatelijke argumenten gezegevierd.’ (27-04-2012)

Zelfregulering incasso-branche faalt

06/08/2012

De Landelijke Organisatie Sociaal Raadslieden (LOSR/MOgroep) is blij met de uitspraak van het College van Beroep van de Reclame Code Commissie: het incassokeurmerk van de Nederlandse Vereniging voor Incasso-ondernemingen (NVI) voldoet niet als ‘glasharde kwaliteitsgarantie’. De LOSR oordeelt al langer dat het toezicht op de incassobranche niet in handen van de NVI kan worden gelaten. Er is wetgeving nodig om onafhankelijk toezicht te realiseren. De LOSR/MOgroep pleit ervoor om de onafhankelijke consumentenautoriteit bevoegd te maken. (lees verder:)

IBAN
Op 1 februari 2014 heeft Europa een gezamenlijke betaalmarkt, de zogheten SEPA (single euro payments area). Hierdoor zal geen verschil meer zijn tussen binnen- en buitenlandse betalingen in euro’s. Pas de rekeningnummers, administratie, overschrijvingen en incasso’s hierop aan. Het voornaamste is de komst van een nieuw rekeningnummer, de IBAN (international bank account number), maar ook een nieuwe standaard voor euro-overschrijvingen en batchbetalingen en een nieuwe standaard voor Europese incasso. Hieraan voorafgaand zullen bedrijven zich moeten voorbereiden en tijdig de maatregelen nemen om over te kunnen gaan op de nieuwe standaard. Meer informatie? Het UWV is al zover en werkt nu reeds met de IBAN. Lees verder op:http://www.kluwerfinancieelmanagement.nl/News/?id=56843.