Dagelijks bereikbaar op +31 (0) 850 792 929

Dagelijks bereikbaar op +31 (0) 850 792 929

Nieuws

Actualiteiten houden wij in de gaten, via onze website en mailings kunt u interessante informatie vinden en links naar relevante websites.

 

Wiggers van Meggelen Incasso & Gerechtsdeurwaarders

Meer rechtszaken sinds de Kantonrechter meer mag

Rechtszaken over conflicten waar 5.000 tot 25.000 euro mee is gemoeid, zijn met bijna een kwart toegenomen sinds de kantonrechter die mag afhandelen.

Tot 2011 lag de grens voor de kantonrechter bij 5.000 euro. Nu dat 25.000 euro is, stappen meer mensen met zulke zaken naar de rechter. Tot hun tevredenheid, blijkt uit onderzoek

Bij de kantonrechter gelden andere spelregels dan bij de civiele handelsrechter, die voorheen over dit soort zaken besliste. Het is bijvoorbeeld niet verplicht om je te laten bijstaan door een advocaat. Ook hoeft niet alles op schrift te staan. Wie voor de kantonrechter wordt gedaagd, hoeft geen griffierecht te betalen. Maar ook eisers zijn in de nieuwe situatie goedkoper uit: zij betalen in totaal gemiddeld 1.000 euro in plaats van 3.000.

Opmerkelijk is dat vooral verliezende partijen de gang naar de kantonrechter als rechtvaardiger ervaren. Zij voelen zich beter geïnformeerd, beter gehoord en beter behandeld, blijkt uit een ealuatie van de nieuwe werkwijze. De kantonrechter behandelt onder meer huurzaken, arbeidszaken en conflicten tussen winkels en klanten.