Dagelijks bereikbaar op 085 0792929

Dagelijks bereikbaar op 085 0792929

Nieuws

Actualiteiten houden wij in de gaten, via onze website en mailings kunt u interessante informatie vinden en links naar relevante websites.

 

Wiggers Gerechtsdeurwaarders - Incasso & Juridische dienstverlening Incasso & Gerechtsdeurwaarders

Wat is een dagvaarding?

Een dagvaarding is een officiële akte. Die wordt op verzoek van de eiser (de partij die het geld tegoed heeft) door een gerechtsdeurwaarder uitgereikt aan de gedaagde partij (de debiteur). In de dagvaarding staan onder andere de namen van alle partijen (eiser en gedaagde), de tijd en plaats dat de gedaagde zich bij het gerecht moet melden en de uiteindelijke eis (het openstaande bedrag) van de eisende partij. Voor veel zaken waarvoor u een dagvaarding van de deurwaarder heeft ontvangen wordt u opgeroepen om bij de Kantonrechter te komen. Het is dan niet verplicht een advocaat in te schakelen, u kunt zelf (in persoon) verschijnen.

Komt u niet, wordt u over het algemeen bij verstek veroordeeld. Dat betekent dat de kantonrechter vonnis wijst en daarbij opmerkt dat er geen verweer gevoerd is. Wanneer u komt en de vordering erkent kunt u dat aan de kantonrechter aangeven. Hij wijst dan alsnog vonnis, maar noteert wel dat u geweest bent en de vordering erkent heeft. u kunt dan vervolgens met de deurwaarder contact opnemen hoe verder te handelen.

Als u het niet met de vordering mee eens bent kunt u dat aangeven aan de kantonrechter. Dat mag mondeling, maar over het algemeen geeft de kantonrechter de voorkeur aan het schriftelijk procederen. In de dagvaarding staat hoe u dat moet doen. Mocht u daarover toch nog vragen hebben neem gerust contact op met de deurwaarder (info@wvm-deurwaarders.nl) of per telefoon op 0575-514665.

De gang rond de zitting bij de kantonrechter is te zien in onderstaand filmpje: